lauantai 4. lokakuuta 2014

Ylppärimietiskelyä

Nyt on onneksi syksyn ylioppilaskirjoitukset takana ja vaikka koeviikko oli aika ikävä, on kuitenkin helpottunut olo. Näin jälkikäteen onkin hyvä pohtia, mitä olisi pitänyt tehdä toisin ja mikä kannattaa muistaa myös tulevilla kirjoituskerroilla. Tämän jälkeen lupaan, etten puhu ylppäreistä vähään aikaan.

+ ei viimeisen illan paniikkikertausta
Viimeisen illan paniikkikertaus on tapa, jota normaaleissa kokeissa joudun hyödyntämään turhankin ahkerasti, sillä lukeminen saattaa toisinaan jäädä vain sinne viimeiseen iltaan. Ylppäreissä siitä ei kuitenkaan mielestäni ole hyötyä. Tulee vaan turhaan stressiä ja todennäköisyydet minkään uuden, hyödyllisen asian oppimiseen ovat olemattoman pienet. Jätin siis suosiolla paniikkikertauksen pois ja menin kokeisiin siedettävät yöunet pohjalla.

+ eväät
Äitini oli tässä suhteessa todella ihana ja ilmoitti huolehtivansa eväistäni. Ei tarvinnut itse edes kaupassa käydä. Huomasin, että hyvissä eväissä on vähän jotain leipää, mutta eniten naposteltavia. Niihin on hyvä purkaa stressiä ja levottomuutta. Coca-Cola oli rakas ystäväni kirjoitusaamuina, sillä en juo kahvia.

+ istumapaikka
Tähän ei tietenkään voi itse vaikuttaa. Minulla kävi onneksi loistava tuuri ja pääsin molemmilla kerroilla (kuuntelua ei lasketa) seinän viereen istumaan. Kaikille sillä tuskin on väliä, mutta minusta oli miellyttävämpää

-lämpötila
Salissa oli vähän ikävän kylmä matikan kirjotuksissa, vaikka minulla oli paksu huppari ja kaulahuivi. Ymmärrän, että ikkunoita on pidettävä auki hapen vaihtumiseksi, mutta kohtuudella kiitos.

-lukeminen
Älkää tehkö niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon. Näissä kirjoituksissa säälittävän vähäinen lukemiseni vielä toimii, mutta keväällä se on mahdottomuus. Englannin kirjoituksiin en oikeastaan lukenut lähes lainkaan enkä kertauskurssilla jaksanut keskittyä. Katsoin toki NCIS-rikostutkijoita maratonina kolme kautta, mutta sitä ei ihan lasketa. Matikkaa luin edes vähän, mutta kertauskurssia en ollut edes valinnut. Olkaa rakkaani järkeviä ja lukekaa ahkerasti, ettei sitten edeltävänä iltana ahdista.

-itse ne kokeet
Matikan ylppärit olivat ihan siedettävät, mutta englannin koe oli hyvin infernaalinen. Kuuntelu oli kunnon "fuck you" YTL:n suunnalta ja kirjallinen oli täynnä hyvin hämmentäviä kysymyksiä. Ei näin.

Kohta pitääkin sitten ilmoittautua seuraaviin kirjoituksiin! Ihastuttavaa...

2 kommenttia:

  1. "englannin koe oli hyvin infernaalinen. Kuuntelu oli kunnon "fuck you" YTL:n suunnalta ja kirjallinen oli täynnä hyvin hämmentäviä kysymyksiä. " Sanoo hän jolle on L tulossa. Anteeks mitä?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mähän olen juuri loistava yksilö arvioimaan asiaa, sillä mukaan ei sekoitu tunnepohjaisia mielipiteitä. No hyvä on, hieman ehkä ärsyttää, ettei päässyt helpolla. ;)

      Poista