perjantai 28. marraskuuta 2014

Tasa-arvo, sinäkö siinä?

Jouduin vihdoin minäkin joka syksyisen flunssa-aallon uhriksi. Vähän myöhemmin kuin yleensä, mutta tuttuun tapaan vapaapäivien aikaan. Tästä huolimatta tein tänään pienen päiväretken erääseen erittäin tärkeään tapahtumaan.

Tänään eduskunta äänesti sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta. Nyt se sitten siirtyy suuren valiokunnan käsittelyyn ja tulee takaisin eduskunnan käsittelyyn luultavasti parin viikon sisällä. Tämän äänestyksen johdosta järjestettiin Rakkaudenosoitus ennen äänestystä, jotta kansanedustajat näkisivät kansan mielipiteen.Paikalle oli kerääntynyt paljon väkeä! Poliisin arvion mukaan väkeä oli yhteensä noin 6000. Pienenä vertauskohteena, vastustavaan mielenilmaukseen saapui noin 50 henkilöä. Jos se ei kerro jotain kansan mielipiteestä, niin en tiedä mitä kansaa poliitikot luulevat edustavansa. Tämänpäiväinen oli askel oikeaan suuntaan eli kohti tasa-arvoisuutta!

Ihanaa saada välillä hyviäkin uutisia. Itse olen samanaikaisesti iloinen Suomen puolesta ja aivan järkyttynyt muun maailman tapahtumista. Viittaan tässä erityisesti Fergusonissa raivoaviin protesteihin poliisien rasisimia vastaan. Linkkaan tähän muutamia artikkeleja, joista voitte sivistää itseänne. Täällä Suomessa ei nimittäin valtamediassa asiosta kovin paljon puhuta. Muuallakin kuohuu. Meksikossa ihmiset ovat nousseet barrikadeille kadonneiden opiskelijoiden laukaisemana. Tällaiset tapahtumat muistuttavat, kuinka hyvin asiat Suomessa oikeasti ovat. Ei ainakaan tarvitse pelätä poliisien ampuvan tummaihoisia aseettomia nuoria ilman syytä.

Ylen artikkeli Fergusonista, paljon kuvia
Voxin artikkeli Darren Wilsonin oikeusjutusta
Timen artikkeli Meksikosta

Suurimman osan Ferguson-tiedostani saan Tumblrin kautta, mutta etsin tuohon yläpuolelle nyt muutaman asiaan liittyvän jutun. Kannustan kaikkia etsimään itse lisää tietoa ja levittämään sitä myös eteenpäin, jotta kaikki ne Michael Brownin kaltaiset liian monet tummaihoiset nuoret, jotka kuolevat poliisien luoteihin Yhdysvalloissa saisivat oikeutta osakseen.

Tämä taideteos tiivistää mielestäni erinomaisesti tämänhetkisen mielialan ja tekee selväksi, että näin ei voi jatkua.

http://themicrogiant.com/
Land of the free, indeed.

2 kommenttia:

 1. Pakko viel sanoo noista mielenosoittajista ja kansanedustajista... itse siellä ollessaan oli hirveen helppo ajatella just niinku sä sanoit, että mitä kansaa ne kuvittelee edustavansa, jos ne ei hyväksy tätä. Mut sit rupesin miettii, että me ollaan täällä pk-seudulla, missä ihmiset keskimäärin on edistysmielisiä ja tällasten hankkeiden puolesta. Sen sijaan maaseudulla on paljon enemmän niitä, jotka vastustaa, mutta niiden on aika vaikee hankkiutua Helsinkiin jostain Seinäjoelta tai Kuusamosta osallistuakseen yhteen mielenosoitukseen, kun taas täällä on aika helppo kammeta ittensä keskustaan tärkeeksi kokemansa asian takia. Kansanedustajat sen sijaan valitaan koko maasta ja kaikista kansan kerroksista ja nimen omaan sen perusteella, mitä mieltä ne on asioista, jotta ne oikeesti näissä tilanteissa vois edustaa koko kansaa. Sitä ei tollaiset mielenosoitukset voi tehdä, vaan niiden voimasuhteet on asutusjakauman takia vääristyneet. Eli kyllä ne siellä ihan oikeasti katsoo edustavansa koko kansaa;)

  Tähän tulee tietysti vielä lisätä että oon äärimmäisen tyytyväinen tähän äänestyksen tulokseen ja siihen että kansan tahto tuli kuulluksi. I just wanted to make a point.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tämäkin. Tosin koen kyllä, että tää on niin vääjämätön muutos, että vastustajien täytyy vaan lopulta tyytyä kohtaloonsa. Kaikkiahan ei voi koskaan miellyttää.

   Poista