maanantai 25. toukokuuta 2015

Balladeja, politiikkaa ja pyrotekniikkaa

http://wiwibloggs.com/
Tänä vuonna Euroviisut osuivat samalle viikonlopulle koulutusleirin kanssa, joten pääsin nauttimaan vuoden suurimmasta musiikkiohjelmasta isomman kisakatsomon voimin. Näillä vähäisillä yöunilla on tietenkin järkevintä väsätä kasaan pieni parhaat palat -kooste. Laita siis tuulikoneet valmiiksi ja valmistaudu sielukurotukseen!

Viisubingo
Sezzie lähetti minulle hauskan kuvan viisuja varten tehdystä bingosta ja siitä inspiroituneina teimme oman versiomme kisakatsomoomme. Tässä ovat 4x4-ruudukkoon sijoitettavat Euroviisu-eeppisyydet:

Koen tarpeelliseksi selittää, mitä sielunkurotus ainakin tässä versiossa tarkoittaa. Silloin siis laulaja kurottaa eteenpäin kohti kameraa kuin yrittäisi kurottaa jotakin. 

http://cache2.asset-cache.net/

http://www.esc-plus.com/
tässä oikein kaksin käsin


Suomalaiset juontajat
Suomalaisille ohjelmaa juonsivat tänä vuonna Cristal Snow ja Aino Töllinen. Heistä jäi todella ristiriitainen fiilis, sillä Cristalilla oli hyviä juttuja eikä juontajaparikaan aivan karmea ollut. Ongelmana oli se, että he pälättivät joka kerta oikeiden juontajien ja Conchita Wurstin päälle! Todella raivostuttavaa, kun molemmat ääniraidat kuuluivat päällekkäin aiheuttaen hirveän äänien sekamelskan. Vähän voisi antaa tilaa muillekin, vaikka olisi kuinka rakastunut omaan ääneensä. 


Koska en logiikkaa erityisemmin harrasta, nyt luontaisesti seuraa
Kolmen kärki 

3. sijalla tänä vuonna oli Italia kappaleella Grande Amore. 

Minulle Italian sijoittuminen tuli kyllä aivan puskista. Pisteiden laskussa kisakatsomossamme kuultiin useaan kertaan lause "Mikä ihmeen Italia?" Ei se nyt niin hyvä ollut! Karmeista viiksistä huolimatta voin kuitenkin hyväksyä Italian tuloksen, sillä kesti Grande Amorea kuitenkin kuunnella, vaikka aika mitäänsanomaton onkin.

2. sijalle itsensä rynnisti Venäjä kappaleella A Million Voices
Voi Venäjä. Kaunis laulaja ja kuunneltava biisi, mutta ei se ihan auta tässä pohjimmaisessa ongelmassa. Vaikka kuinka olisi ollut esitys kunnossa, en poliittisista syistä voinut Venäjää kannattaa. Mietin myös sitä, että Venäjän järjestämät Euroviisut olisivat hyvin todennäköisesti kärsineet boikotti-aallosta. Musiikillisesti A Million Voices oli puhdasta Euroviisu-tavaraa eikä siinä suhteessa ole valitettavaa. Sanoituksia maailman rauhasta oli aika vaikea ottaa tosissaan. Illan paras poliittinen fuck you oli, kun Liettua ei anatnut Venäjälle yhtäkään pistettä.

1. sijalle itsensä taisteli jälleen kerran Ruotsi. Tällä kertaa biisillä Heroes
En yllättynyt Ruotsin voitosta. Heroes oli kriitikoiden suosikki ja vedonlyöntien ykkönen. Ei se minunkaan mielestäni huono ollut, vaikken pitänyt siitä eniten. Biisi oli ihan kuunneltava, mutta mielestäni kertosäe ei sopinut säkeistöihin ja laski biisin tasoa muutenkin. Ruotsin lavashow oli kyllä kenties suosikkini. Se pieni piirroshahmo oli mielestäni todella suloinen.

Oma suosikkini
Jo ennen finaalia omalle soittolistalleni päätyi Norjan A Monster Like Me. Se on todella kaunis ja koskettava omalla piinaavan melankolisella tavallaan. Se edustaa juuri sellaista musiikkityyliä, joten kaikkein mieluiten kuuntelen. Kaiken lisäksi naislaulaja Debrah Scarlettilla on ihana tukka.


Conchita Wurst
Minun "Jumalaiset naiset"-listani olisi hävettävän vajavainen ilman ihanaa Conchita Wurstia. Hän oli sädehtivän kaunis ja juonsi Green Roomia hyvin sen vähän, mitä saimme siitä nähdä. En edelleenkään ymmärrä, kuinka suomalaiset juontajat kehtasivatkaan puhua Conchitan päälle! Mielestäni Conchita saa tästä lähin juontaa Euroviisut joka vuosi tai voittaa joka vuosi. Sekin käy. Etsin hyviä kuvia postauksen kaunistukseksi. Kaikki Conchitasta otetut kuvat ovat hyviä. Miksi siis tyytyä yhteen?

http://wiwibloggs.com/
https://metrouk2.files.wordpress.com/http://www.independent.co.uk/

http://wiwibloggs.com/


Nauttikaa vielä Buzzfeedin artikkelista 27 Times Conchita Wurst Was So Flawless It Hurt

Nyt on sitten modulaatiot laulettu, sillat rakennettu ja tunnelmat purettu. Ensi vuonna taas uudestaan! Jos silloin vihdoin saataisiin kaikki pisteet ilmoitettua ilman teknisiä ongelmia. 
http://upload.wikimedia.org/

3 kommenttia:

  1. Conchiitaaaaaahhhh <3333 En edelleenkään käsitä miten joku voi olla noin kaunis!!!!!!!

    Mainio postaus. Mun suosikki oli Romania, mutta tykkäsin myös voittajabiiseistä. Ja Cristal Snow oli IHANA.

    Mitäs muuta todella hyödyllistä vielä kommentoisin :D En keksi, joten sanotaan varmemmaksi vakuudeksi vielä:
    Conchiiiiiitaaaaaaaaahhhhhhh!!!!! <3333333

    VastaaPoista